• Fotografisk Bild

  Fotografisk bild är ett högskoleförberedande program för studier främst inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Vi kommunicerar allt mer med bilder och fotografier, och människor möts dagligen av meddelanden i form av fotografiska bilder med olika avsändare och varierande syften. Den digitala utvecklingen har gjort att fotografiet har blivit en vardagsvara för kommunikation men också att arbetsmarknaden för fotografer har breddats. 

  Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och eget skapande är centralt i utbildningen. Du får lära dig att använda olika metoder för att utveckla kreativa idéer, digital och analog teknik och mörkrumsarbete. Under dina tre år på utbildningen kommer du att ha provat på porträtt-, mode-, reportage-, dagspress-, dokumentär-, reklamfotografi. 

  I ämnet Fotografisk bild lär du dig söka svar på frågor om bildens berättande samt granska och tala om egna och andras bilder så att du utvecklar ett språk för ämnesområdet och lär dig att analysera, tolka och värdera fotografier i deras olika sammanhang. Kunskaper om entreprenörskap och företagande ingår också på programmet.  

   

 • foto 2OLYMPUS DIGITAL CAMERAfoto 5foto 6foto 7foto 8fotofoto3
 • Fotografisk bild

  • Fotografisk bild 1
   Fotografisk bild 2
   Fotografisk bild 3
   Fotografisk bild 4
   Entreprenörskap
   Bild och form
   Bild
   Form
   Bildteori
   Estetisk kommunikation
   Konstarterna och samhället

  Gymnasiegemensamma ämnen

  • Engelska 5
   Engelska 6
   Historia 1b
   Historia 2 kultur
   Idrott och hälsa 1
   Matematik 1
   Naturkunskap 1b
   Religionskunskap 1
   Samhällskunskap 1b
   Svenska 1
   Svenska 2
   Svenska 3

  Gymnasiearbete och Individuellt val

  • Garanterad: Matematik 2, Matematik 3
 • Följ oss på Facebool