• Hälso- och Träningscoach

   

  Hälso- och träningscoach är ett program för dig som är intresserad av och vill arbeta med idrott, träning, hälsa och ledarskap. Du har ett intresse av att möta och hjälpa människor till ett hälsosamt liv.

  Under utbildningen får du får du lära dig hur kroppen fungerar och vad som krävs för att skapa välmående. I kursen träningslära får du kunskap om olika träningsmetoder och hur idrottsskador kan förebyggas och undvikas. Du får även utbildning i näringslära och praktisk matlagning. Stor vikt läggs vid fysisk aktivitet och naturupplevelser. Hälso- och träningstrender följs genom studiebesök på olika anläggningar och inbjuda föreläsare. Genom teoretiska och praktiska moment i ledarskap och coachning lär du dig att inspirera grupper eller enskilda till rörelse och träning. Du får träning i att arrangera och leda aktiviteter för både barn och vuxna. Under dina tre år har du 15 veckors praktik – APL på olika arbetsplatser.

  Utbildningen ger dig behörighet för vidare studier på högskola eller universitet, t. ex. till idrottslärare, sjukgymnast eller polis. Vidare innefattar utbildningen möjlighet till certifiering som personlig tränare (enligt Swedish Standard Institute) och som simlärare (enligt SLS), vilket öppnar möjligheter för arbete i anslutning till gymnasiet.

  ”The idea of training the body as carefully as we do the mind is too good to fail…”. Martina Bergman Österberg (skolans grundare) i Woman´s Herald 1891.

  Följ oss gärna på vår blogg: htcprogrammet.blogspot.se

  Heléne Bergentoft helene.bergentoft@apelryd.se

 • htc1htc3htc4htc5htc6htc7htc8
 • Barn- o fritidsprogrammet, inriktning barn o fritid, fördjupning hälso- och träningscoach

  Hälso- och träningscoach

  • Idrott och hälsa 1
   Idrott och hälsa 2
   Träningslära 1
   Träningslära 2
   Kost och Hälsa 
   Hälsopedagogik
   Pedagogiskt ledarskap
   Lärande och utveckling
   Människors miljöer
   Fritid och idrottskunkap
   Fritids- och friskvårdsverksamhet
   Kommunikation

  Gymnasiegemensamma ämnen

  • Engelska 5
   Svenska 1
   Svenska 2
   Svenska 3
   Matematik 1a
   Matematik 2
   Naturkunskap 1a1
   Naturkunskap 1a2
   Samhällskunskap 1a1
   Samhällskunskap 1a2
   Religionskunskap 1
   Historia 1a1

  Gymnasiearbete och Individuella val
  Garanterad: Engelska 6, Naturkunskap 2, Historia 1a2