• Mode och Design

  Mode och design är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av mode, trender och design. Apelrydsskolan samarbetar med Högskolan i Borås och målet är att förbereda dig för studier vid t ex Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

   På Apelrydsskolan lär du dig formgivning där moment som fackteckning, mönsterkonstruktion, tillskärning, materialval och sömnad ingår. Varje år har vi en  modevisning inför en stor publik där du får gå modell i dina kreationer. Modevisningen är målet för hela läsåret och vanligtvis syr varje elev upp två till tre ingångar per visning. Treorna arrangerar modevisningen som sitt gymnasiearbete. En tillbakablick i stilhistoria ger inspiration, likaså trendspaning och analys av den internationella ungdoms- och modekulturen. För att studera konst och mode var vi 2013 i Paris, 2014 i Florens och nästa resa går till London.

   Du behöver inte kunna rita eller sy när du söker hit men det är bra om du har ett genuint intresse. Du får lära dig screentryck, stenskulptering och drejning; du får också experimentera med olika material som oljefärg, porslingips, pastell mm. Och du har även tillgång till vårt fotolabb och digitala bildredigeringsprogram.

 • mod1mod2mod3mod4mod5mod6mod7emd6
 • Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, fördjupning mode och design

  Mode och design

  • Formgivning 1
   Formgivning 2
   Textil färg och form
   Fackteckning och design
   Bild och form
   Bild
   Form
   Bildteori
   Estetisk kommunikation
   Konstarterna och samhället
   Entreprenörskap

  Gymnasiegemensamma ämnen

  • Engelska 5
   Engelska 6
   Historia 1b
   Historia 2 kultur
   Idrott och hälsa 1
   Matematik 1
   Naturkunskap 1b
   Religionskunskap 1
   Samhällskunskap 1b
   Svenska 1
   Svenska 2
   Svenska 3

  Gymnasiearbete och individuellt val

  • Garanterad: Moderna Språk steg 3, Matematik 2
 • Följ oss på Facebook

 • Sustainable messenger bag Thundercats mixtape typewriter, locavore synth Marfa Intelligentsia try-hard biodiesel four loko distillery.